Rörspolning - Rensa rören från fett och smuts

Avloppsrören i köket och badrummet får ta hand om mycket som inte är enbart vatten. Det medför att det ansamlas stora fettavlagringar och smuts som täpper igen rören. Därför kan det vara bra att regelbundet göra rent ledningarna för att säkerställa ett bra flöde.

Slänger du stekfettet i soptunnan?

När man lagar mat och diskar hamnar en stor del av allt fett från maten i köksavloppet. Det är nästan omöjligt att inte råka få med fett från maten när man exempelvis diskar, vilket medför att stora mängder fett kommer ner i rören och fastnar på insidan. När fett fastnar på insidan av rören blir det som en magnet för smuts eftersom smutsen inte kan flyta förbi lika enkelt. Det är en perfekt förutsättning för att få stopp i avloppet.

Utför regelbunden rörspolning

Vi rekommenderar inte att man ska försöka undvika att få fett ner i köksavloppet. Man måste kunna sköta vardagsrutinerna ordentligt och att diska på ett snabbt och smidigt sätt är en del av det. Därför tycker vi att du ska fortsätta diska och bete dig precis som vanligt, men istället utföra rörspolning 1-2 gånger per år för att säkerställa ett optimalt flöde genom rören. Dessutom är det ett bra sätt att hålla köket fräscht, då smutsiga rör och avlopp luktar illa, vilket även gäller för badrummet. Det är också ett sätt att förebygga stopp i avloppen och du kan obekymrat fortsätta med ditt vardagsliv, precis som vanligt.

Boka rörspolning av oss

Vi utför professionell rörspolning i hela Göteborg med omnejd. Boka gärna oss för att få rörspolningen utförd snabbt, enkelt och säkert på regelbunden basis. Exempelvis kan du få din rörspolning samtidigt som vi utför slamtömning hos dig. Då slipper du få besök av oss fler gånger än nödvändigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rörspolning

Rörspolning

Har du märkt av att det låter lite konstigt konstigt i avloppen? Inte sällan kan du höra oljud från ditt avlopp som i normala fall inte bör finnas där. Det kan vara ett kluckande läte som uppstår från avloppet även om det inte används. Kanske är du inne i badrummet utan att använda toaletten när det plötsligt stiger ifrån golvbrunnen.

Tidig åtgärd

När olika former av oljud uppmärksammas ifrån ett kök är det viktigt att spola igenom ledningen för att undvika onödiga skador eller slitage på avloppet. Det är helt enkelt en konkret antydan på att något inte står helt rätt till och därför är det viktigt att som husägare agera i tid. I många fall fungerar ofta rören normalt trots oljudet och därför är det lätt att bortse från problemet. Vårt stående tips är dock att ta oljud i rör som en varningssignal för framtida avloppsproblem.

Våra skickliga medarbetare på Spolio i Göteborg berättar gärna mer om tjänsten rörspolning för dig som har funderingar kring oljud i ditt avlopp. Hör av dig till oss på momangen när oljud uppstår för att i bästa mån undvika risken att råka ut för översvämning med kostsamma fuktskador som konsekvens.

Rörspolning med varmt vatten

När vi utför rörspolningar åt kunder använder vi oss av varmt vatten som ser till att smälta bort härdat fett som byggts upp i ditt avlopp. Fettet uppstår med tiden i köksavlopp, helt naturligt, men det är alltså ytterst viktigt att underhålla med professionell rörspolning mellan varven.