Rörspolning - Rensa rören från fett och smuts

Avloppsrören i köket och badrummet får ta hand om mycket som inte är enbart vatten. Det medför att det ansamlas stora fettavlagringar och smuts som täpper igen rören. Därför kan det vara bra att regelbundet göra rent ledningarna för att säkerställa ett bra flöde.

Slänger du stekfettet i soptunnan?

När man lagar mat och diskar hamnar en stor del av allt fett från maten i köksavloppet. Det är nästan omöjligt att inte råka få med fett från maten när man exempelvis diskar, vilket medför att stora mängder fett kommer ner i rören och fastnar på insidan. När fett fastnar på insidan av rören blir det som en magnet för smuts eftersom smutsen inte kan flyta förbi lika enkelt. Det är en perfekt förutsättning för att få stopp i avloppet.

Utför regelbunden rörspolning

Vi rekommenderar inte att man ska försöka undvika att få fett ner i köksavloppet. Man måste kunna sköta vardagsrutinerna ordentligt och att diska på ett snabbt och smidigt sätt är en del av det. Därför tycker vi att du ska fortsätta diska och bete dig precis som vanligt, men istället utföra rörspolning 1-2 gånger per år för att säkerställa ett optimalt flöde genom rören. Dessutom är det ett bra sätt att hålla köket fräscht, då smutsiga rör och avlopp luktar illa, vilket även gäller för badrummet. Det är också ett sätt att förebygga stopp i avloppen och du kan obekymrat fortsätta med ditt vardagsliv, precis som vanligt.

Boka rörspolning av oss

Vi utför professionell rörspolning i hela Göteborg med omnejd. Boka gärna oss för att få rörspolningen utförd snabbt, enkelt och säkert på regelbunden basis. Exempelvis kan du få din rörspolning samtidigt som vi utför slamtömning hos dig. Då slipper du få besök av oss fler gånger än nödvändigt.

Jour

Jour – Vi finns här för dig dygnet runt Problem

Relining

Relining – ett säkert sätt att laga rören Att laga

TV-Inspektion

Tv-inspektion – ger dig full insyn i avloppssystemet Det finns